Eu sunt fata cu salata! Sunt sigură că majoritatea din noi  au început a bucătări cu ea. E cel mai simplu și firesc mod de a găti. Și ai aici toată libertatea de exprimare, o poți reinventa în fiecare zi! Îți setezi pentru început cîteva principii, nu reguli, pentru a nu avea presiune, că totuși e creație!

Mergi pe local și de sezon. Local se referă la un  produs , ce este cultivat în zona noastră, care nu se transportă  la mii de kilometri depărtare de corăbii și avioane, ce consumă petrol. Apoi mai este și susținerea economică a producătorilor, care achită impozite. Local și de sezon e mai puțin tratat cu fungicide și conservanți,  pentru că nu are nevoie de așa termen mare de păstrare si atunci e mai curat!  Local mai înseamnă produse cu care organismul nostru genetic are o relație de durată, știe să le decodifice informația! Cum poate salata suplini necesarul nutritional a unei mese ? – o întrebare ce a fost apărută  într-o postare de a mea de acum doi ani. Răspunsul fiind componentele sale. În afara detaliilor dezvăluite de nutriționiști vom stărui să avem diversitate de gusturi, texturi, arome, însă ca să nu ajungem pînă la haos ții să aduni între cinci și șapte elemente. Două-trei  legume, două frunze, ceva proteic (leguminoase, semințe sau nuci) la care pui un accent. Nota de accent este expresia a ce iești astăzi. Un deep cu uleiuri esențiale, un toping fantezist sau o floare la decor!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.