VerdeGo este un proiect, dezvoltat în cadrul  companiei „Fetescu X.” S.R.L., care activează din 1998, prestînd servicii de comerț și alimentație publică în mun.Chisinău. 

Conștientizarea importanței alimentației pentru starea de sănătate o manifestă astăzi tot mai mulţi oameni,  iar noi, prin lansarea proiectul VERDE GO – Bucătăria alimentelor vii, aducem soluţii practice!

Iniţial am demarat o consultaţie amplă cu experţi din domeniul alimentaţiei sănătoase: nutriţionişti, bio-chimişti, medici-dietologi şi gastro-enterologi, aromaterapeuţi, tehnologi. Am efectuat un studiu din perspectiva  istoriei şi tradiţiilor alimentare a poporului nostru, materiale care au fundamentat conceptul VerdeGo. Preparatele elaborate în laboratorul nostru combină ingrediente compatibile pentru o digestie optimă, utilizeză ingrediente vegetale, preponderent crescute local, caracteristice sezonului calendaristic. Pentru logistica producerii unui astfel de meniu au fost dezvoltate contacte şi stabilite legături contractuale  cu producători de legume, fructe, seminţe. Accentul fiind pus şi pe metodele de procesare, grijulii cu elementele nutritive din alimente, au fost făcute investiţii în utilaje specializate: deshidrator, cuter, blender.ÎÎn urma acestor paşi a fost posibilă în luna octombrie lansarea producerii în Bucătăria alimentelor vii – VerdeGO. 

Iar pentru a facilita accesul la produsele noastre am oferit şi serviciul de livrare (la moment gratuit pentru partea centrală a oraşului între orele 12.30 – 14.00).Pentru ora de prînz propunem meniuri compuse dintr-o salată nutriţional completă în care sunt adunate între 10 şi 15 diverse alimente vegetale preţioase, sos, pîiniţe din cereale germinate şi seminţe, un smoothie din ierburi verzi comestibile şi fructe, supe-crème, deserturi din fructe uscate.

O importantă caracteristică a preparatelor noastre este utilizarea la gătit a unei game diverse de uleiurilor presate la rece (de măsline, dovleac, struguri, cînepă), astfel realizîndu-se principiul diversităţii ingredientelor din meniu. Dasemenea condimentarea bucatelor cu amestecuri de ierburilor aromate, special elaborate, reduce utilizarea sării.

La elaborarea meniului ne-am propus să evidenţiem cele mai preţioase alimente din punct de vedere nutriţional, astfel atentia ne-a fost atrasă de germenii şi lăstarii proaspeţi, pe care pe larg îi utilizăm la salate. Nucile, seminţele germinate, ierburile aromate sunt îngredientele întrebuinţate la prepararea pîinicilor, un produs fără gluten, înlocuitor al piinei.  În procesul deshidratare a pîinicilor şi a deserturi din fructe nu se depăşesc 40 de grade, astfel substanţele nutritive, în special fermenţii, rămîn intacte.

Care sunt avantajele unei alimentaţii de acest fel?
Introducerea unui procent mare de crudităţi într-o diversitate largă aduce nenumărate beneficii asupra organismului. Marea majoritate a celor care încearcă prin alimentatie să îşi aducă o stare de bine în corp, de cele mai multe ori se interesează de sănătatea întregului: minte, trup şi suflet sănătos. Ca efecte ale adoptării unui astfel de stil alimentar pot fi menţionate creşterea energiei, puterii, clarităţii mentale, stării de bine, liniştii interioare, pierderea kilogramelor care sunt în plus, dispariţia celulitei, tonifierea pielii, menţinerea unui corp sănătos şi încetinirea procesului de îmbătrânire etc.