VerdeGo – bucătăria alimentelor vii – sub acest nume ”Fetescu X” SRL activează în domeniul cateringului de specific vegetarian și vegan.

Relațiile de parteneriat, construite pe parcursul mai multor ani cu producători agricoli locali, ce cultivă în regim ecologic (fructe, pomușoare, nuci, seminţe), preocuparea pentru valorificarea acestor materii prime, dezvoltarea tehnologiilor de deshidratare, ce utilizează energie solară, s-au materializat în organizarea unei produceri.

Produsele noastre, lucrate artizanal, snack-urile raw, sunt obținute prin proces blând de uscare la temperaturi joase, ceea ce permite obținerea unor alimente, ce păstrează calitatile nutriționale ale ingredientelor: fructe și pomușoare cultivate în regim ecologic în Moldova.

Gustări potrivite cu diferite ocazii sunt crackers raw din semințe germinate de hrișcă, floarea soarelui, in, susan, cu adaos de roșii, morcovi, dovlecei, ceapă, varză și fursecuri-le raw cu aronie și prune, flori de levănțică, semințe germinate de hrișcă, cu pulpă de măcieș, mei și petale de trandafir, cu cătină, migdale, dovleac. Raw granola, includ în componența sa semințe sau nuci degresate, sunt alimente cu aport proteic ridicat, recomandate de nutriționiști sportivilor, copiilor și persoanelor în cure de slăbire sau de acumulare a masei musculare.

Lansarea lor pe piață a ținut de ajustarea proceselor de producere (îmbunătățiri aduse utilajelor existente, completarea cu utilaje necesare), documentarea tehnologiei de fabricație (elaborarea standardului de firmă și a instrucțiunii tehnologice de fabricație), înregistrarea drepturilor de proprietate intelectuală. etape parcurse grație unui grant acordat de PNUD Moldova în 2017 pentru dezvoltarea de produse inovative.

Participarea la expoziția Sana 2018 pentru Verdego snacuri raw face parte din faza testare-dezvoltare a produsului , creează perspective de valorificare a materiilor agricole locale, cultivate ecologic.